„Nutella” z daktyli

Nutella z daktyli

Healthy Nutella

Cześć! 😀

Krem czekoladowy przyda się zawsze, na kanapki , do naleśników czy gofrów (przepis). Ta wersja jest z daktyli, które są bardzo słodkie, więc nie trzeba dodawać cukru.

Składniki:

  • 120 g daktyli
  • 150 ml mleka roślinnego
  • kakao

Wykonanie:

Daktyle namocz we wrzątku przez minimum 30 minut. Zblenduj je razem z mlekiem, dodaj naturalne kakao (ilość zależy od Ciebie) i ponownie chwilę blenduj. Jeśli masa będzie zbyt rzadka możesz ją przerzucić do garczka i mieszając zagotować, wtedy zgęstnieje 🙂

Smacznego!

Reklamy

4 thoughts on “„Nutella” z daktyli

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s