Awokado zapiekane z jajkiem

Brak pomysłów na pożywne śniadanie białkowo-tłuszczowe? Ruszam z pomocą 😀

Przepis jest bardzo prosty 😉

Składniki:

  • 1 duże awokado
  • 2 jajka (S lub M najlepiej)
  • pieprz
  • sól

Przygotowanie:

Piekarnik  nagrzej na 180 st C. Awokado umyj i przekrój na pół, wyjmij pestkę. Powiększ trochę dołek po pestce, inaczej jajko się wyleje. Rozbij jajka i włóż jedno do każdej połówki, posyp solą i pieprzem. Piecz około 15-20 min w 180 st C, aż jajka się zetną.

Ja dodałam jeszcze kabanosa, żeby podpić BT 😉

Smacznego!

Advertisements

2 thoughts on “Awokado zapiekane z jajkiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s